Hibrid u novom spotu “Opet se nadam” prati dva raspleta jednog života

Sarajevski umjetnik Hibrid objavio novu pjesmu za vlastitu etiketu Submarine Vibes / Podmornica

Sarajevski producent Hibrid, čiji se radovi odlikuju melodičnim zvukom i emotivnom atmosferom, upravo je izbacio novi singl i videospot “Opet se nadam”, koji je ujedno i jedna od vodećih najavnih traka za njegov nadolazeći novi album. Kao i na singlu “Sanjam”, koji smo ovdje već predstavili, jedna od gošća svojim vokalima je Belma Zvizdić, a prisutni su još i Čovjekoliki Reper te Nađa Čardžić na saksofonu.

Spot koji paralelno prati dva moguća raspleta života jedne djevojke realiziran je u suradnji MAUBiH-a (Muzički atelje u BiH) i digitalne izdavačke kuće Submarine Vibes (odnosno njenog sub-labela Podmornica), a sniman je na Olimpijskom bazenu Otoka i drugim lokacijama. Režiju, kameru i montažu potpisuje student Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Marko Jovančić. Glavnu ulogu igra Ida Keškić, a ostatak ekipe čine Nisrin Kršlak (produkcija), Martina Saira Keškić (kostimografija), Ivan Trnčić – Vivo Studio (dron) te Dino Aganović (produkcija i ideja).

Nakon objavljivanja debitantskog prošlogodišnjeg albuma “Izgubljeni”, Hibrid svoj status osvježenja regionalne elektroničke scene nije uzeo zdravo za gotovo, nego se odmah bacio u daljnji rad, čije ćemo rezultate uskoro čuti na najavljenom drugom albumu, koji će biti objavljen za Submarine Vibes. U dosadašnjem radu label je objavio preko 50 izdanja više od 150 artista iz različitih zemalja svijeta, a ovo će biti drugo službeno izdanje novog sub-labela Podmornica, koji promovira alternativnu i eksperimentalnu muziku te je fokusiran na lokalne muzičare i bendove.