Moćni vinil nove generacije postaje stvarnost

Inovativna kompanija HD Vinyl postiže dogovor s jednom od najvećih tiskara vinila

HD Vinyl ostvario je poslovni dogovor s tiskarom vinila GZ Media, jednim od najvećih postrojenja za proizvodnju vinilnih ploča na svijetu, čime je nastavio širiti popis svojih važnih partnerstava, objavljeno je na netom održanoj detroitskoj konferenciji “Making Vinyl”. Riječ je o tvrtki u sklopu austrijskog startupa Rebeat Innovation koja za svoj cilj ima poboljšanje zvuka vinilnih ploča za čak 30 posto te povećanje vremenske zapremine jedne strane s 22 minute na pola sata.

Novi partneri inovativne tvrtke su i Record Products of America (RSA) te Viryl Technologies, koji se ujedinjuju u nastojanju daljnjeg napretka u industriji vinilnih ploča. “Promjena s tradicionalnog tiskanja na lasersko tiskanje HD Vinyla mora se provesti jednostavno i brzo pa smo uzbuđeni zbog suradnje s toliko inovativnim partnerima, predvodnicima u svojim poljima”, rekao je osnivač HD Vinyla Günter Loibl.

Ključ inovacije jest ultraprecizan laser koji će velik broj koraka sadašnjeg proizvodnog procesa učiniti suvišnima, a što bi bila najveća promjena u sistemu od 1978. godine. Prvi vinili kreirani ovim načinom na tržištu bi se trebali pojaviti na proljeće sljedeće godine, a iako su Austrijanci najavili i proizvodnju vlastitih gramofona, slušanje HD vinila neće zahtijevati dodatni trošak jer će oni biti kompatibilni s gramofonima koje već posjedujete. Čini se kako je na proljeće prikupljenih skoro pet milijuna dolara poslužilo za pokretanje potencijalno prekretničkog biznisa.