Massive Attack kultni album “Mezzanine” vode na turneju

"Mezzanine XXI" kreće u siječnju iduće godine, a obići će dobar dio Europe i Sjeverne Amerike

Bristolski majstori Massive Attack sljedeće će godine koncertnom turnejom obilježiti 21 godinu od objavljivanja slavnog albuma “Mezzanine”. Ako se broj 21 čini malo manjkavim u smislu jubilarnosti, to je zato što je okrugla dvadeseta obljetnica albuma obilježena ovogodišnjem specijalnim reizdanjem, a bendu je očito zatrebalo još malo vremena da se spremi za to da ga utjelovi u živi program.

Turneja nazvana “Mezzanine XXI” kroz Europu će putovati u veljači i ožujku 2019. godine, a zvučni identitet bit će joj sazdan “rekonstruiranjem originalnih semplova i utjecaja”, prema riječima samih članova benda. Robert Del Naja dodao je i kako je riječ o “personaliziranoj nostalgičnoj noćnoj mori koja se odvija u glavi”. Prva najavljena gošća legendarna je Elizabeth Fraser iz Cocteau Twinsa, koja je pjevala i na originalnoj verziji nezaboravnog singla “Teardrop”, a drugi gosti će se obznaniti kasnije. Prodaja ulaznica kreće u petak 2. studenog, a turneja će se nakon Europe nastaviti u Sjeverno Americi. Sve dodatne informacije možete pronaći na sajtu benda, a datume turneje u Europi ispod.

A ako se s ovim zaista povijesnim albumom više ne planirate družiti slušajući ga, bilo preko nosača zvuka ili koncertnih izvedbi njegovih prelijepih traka, možete ga koristiti u formi crnog spreja. Čuli smo da i u toj varijanti ostavlja neizbrisiv trag.

28.1. – Glasgow @ SSE Hydro
29.1. – Manchester @ Manchester Arena
31.1. – Bruxelles @ Palais 12
01.2. – Amsterdam @ AFAS Live
04.2. – Frankfurt @ Jahrhunderthalle
05.2. – Munich @ Zenith
06.2. – Milan @ Mediolanum Forum
08.2. – Rim @ Palalottomatica
09.2. – Padova @ Kioene Arena
11.2. – Pariz @ Zenith
13.2. – Nantes @ Zenith de Nantes Metropole
14.2. – Bordeaux @ Bordeaux Metropole Arena
18.2. – Lisabon @ Campo Pequeno
22.2. – London @ O2 Arena
24.2. – Dublin @ 3Arena
01.3. – Bristol @ Steel Yard