Talijani u karanteni postavili novi svjetski rekord u duljini DJ seta

Čeka se potvrda iz uredništva Guinnessove knjige rekorda

Kako smo najavili prije tri tjedna, DJ-evi okupljeni oko milanskoga kluba Tempio del Futuro Perduto (na engleskom: The Temple Of Lost Future) planirali su oboriti svjetski rekord u duljini DJ seta, kako bi na neko vrijeme smetnuli misli s koronavirusa i njime izazvane karantene u svojoj državi.

Maraton su otpočeli 20. ožujka, a prije nekoliko dana, točnije 4. travnja, na službenom su Facebooku ovog eventa objavili kako su s 340 sati neprekinute vrtnje oborili stari rekord, koji je iznosio 240 sati, a bio je postavljen 2016. godine u Nigeriji. Međutim, uredništvo Guinnessove knjige rekorda još nije i službeno potvrdilo novi rekord.

Naime, nigerijski rekord bio je postavio samo jedan DJ, lokalni majstor DJ Obi, a u ovom je obaranju sudjelovala cijela ekipa klupskih rezidenta. Postoji li u Guinnessovom pravilniku propozicija za ovakav prijepor, ne znamo, ali sigurni smo da će se o ovome još raspravljati.

Kakogod, muzika je susret i festival, a ne miting i natjecanje, pa naše divljenje zaslužuju svi, i bivši i novi rekorderi.