Nastavlja se otkazivanje ljetnih festivala u Hrvatskoj

Nakon Hideouta, vijesti o otkazivanju svojih ovogodišnjih izdanja objavili i Mo:Dem i Lighthouse

Prošli tjedan nažalost smo napokon otvorili sezonu pisanja o otkazivanju i festivala u Hrvatskoj, nakon što smo tjednima prije redovito izvještavali o serijskom otkazivanju najvećih svjetskih festivala. Prvi je bio Hideout, a niz se, jednako tako nažalost i jednako tako neizbježno, nastavlja daljnjim otkazima.

Kultni psihodelični festival kod Slunja namijenjen otkrivanju novih dimenzija stvarnosti Mo:Dem, poznat i kao Momento Demento, izvijestio je na svojem Facebooku kako se zbog dobro poznatih razloga svjetske epidemije koronavirusa ove godine neće održati, nego će svoje deveto izdanje doživjeti na desetu godišnjicu, dogodine od 9. do 15. kolovoza.

Ulaznice kupljene za ovu godinu bez ikakvih nadoknada ili modifikacija postaju važeće za sljedeću godinu, a s obzirom na to da će organizatori kupca svake ulaznice kontaktirati mailom, postoji i mogućnost dogovora o eventualnom povratu novca. Problem bi jedino mogao nastati kod kupovine ulaznica za sljedeće izdanje, koje će s obzirom na gubitak prihoda morati biti nezanemarivo skuplje nego što je uobičajeno i planirano.

Još jedan festival koji je obavijestio publiku da se ove godine neće odvijati je porečki Lighthouse, koji se trebao održati od 28. svibnja do 1. lipnja. Konkretniji detalji o budućnosti još nisu uglavljeni, ali zna se da će kupljene ulaznice vrijediti za bilo koji pomaknuti datum, a zasad se šuška o mogućnosti održavanja u rujnu. Malo sumnjamo u tu mogućnost, ali nada umire posljednja.