Massive Attack prodajom umjetnina skuplja novac za Ukrajinu

Prikupljeni novac će se donirati Odboru za hitne slučajeve u katastrofama

Bristolske trip-hop legende Massive Attack odlučili su na prodaju dati dva umjetnička dijela svog vođe Roberta Del Naje kako bi prikupili novčana sredstva za potporu Ukrajinu, u kojoj se upravo odvija ruska invazija. Prikupljeni novac donirat će se dobrotvornoj organizaciji Odbor za hitne slučajeve u katastrofama, koja pomaže onima kojima je naštetio rat.

Obje su umjetnine naslovljene “Rat u Ukrajini”, a njihovi će se printevi – dimenzija 70×50 cm – prodavati za po 150 funti, s time da će nasumičnih deset komada otpasti na rukom dovršenu ediciju. Prodaja traje sve do 22. ožujka. S obzirom na to da su Massive Attack bili iznimno glasni i aktivni po pitanju buđenja svijesti o aktualnom stanju u Ukrajini, ne čudi i ovaj vid uključivanja u cijelu situaciju.

Nedugo nakon ruske invazije i bijega tisuća ljudi iz Ukrajine, Del Naja je na Instagram postavio seriju fotki s opisom “ne mašite zastavama, mašite vizama” i označio je ministricu Priti Patel, koja još uvijek ne dopušta ulazak ukrajinskih izbjeglica u Veliku Britaniju.

>Goldie slučajno otkrio tko je Banksy

Više o ovoj akciji Massive Attacka doznajte OVDJE.