Nina Kraviz izgubila ugovor s distributerom zbog šutnje o ratu u Ukrajini

Clone Records i Trip Recordings surađuju već nekoliko godina

Distributerska kompanija Clone Records objavila je službeno priopćenje kojim je rasvijetlila zašto je terminirala svoj poslovni odnos s ruskom DJ superzvijezdom Ninom Kraviz i njezinim lejblom Trip Recordings. Zbilo se to zbog velikog interesa publike koja se pitala zašto radove te etikete više ne može naći u katalogu rotterdamskog distributera.

U postu na Instagramu kao osnovni su razlog naveli Ninino vidno i osjetno zanemarivanje oglašavanja po pitanju trenutne tragične situacije u Ukrajini, na koju je Ninina Rusija izvršila invaziju prije nekoliko mjeseci, zbog čega je Nina već upadala u sukobe i razmimoilaženja mišljenja, napose kada se Ukrajinka Nastia nije mogla suzdržati nad licemjernim umivenim pozivanjem na mir bez isticanja pravih krivaca.

>Nina Kraviz pozvala na mir pa ju oštro napala Nastia

“Dok mnogi festivali i klubovi prikladno prihvaćaju njezino pravo da se ne oglašava, nama ono predstavlja razloge za kraj kolaboracije”, poručila je tvrtka koja se već istaknula različitim humanitarnim akcijama za pomoć Ukrajini, uključujući doniranje cijelog svog utrška jednog vikenda s Bandcampa, kao i organiziranje eventa s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za fond pomoći napadnutoj zemlji.

Cijelo priopćenje Clone Recordsa pročitajte ovdje.