Policija upozorila da se ovaj šampanjac ne smije piti jer sadrži MDMA

I najmanje količine mogu izazvati ozbiljne zdravstvene posljedice

Nizozemska uprava za sigurnost hrane i potrošačke robe NVWA u utorak je produljila upozorenje za konzumiranje šampanjca luksuznog brenda Moët & Chandon Ice Impérial, koje je prvi put donijela prije nekoliko mjeseci, prenosi N1. Naime, postoji mogućnost da se u nekim bocama tog šampanjca nalazi MDMA, odnosno ecstasy, stoga konzumiranje može biti opasno po život, a čak i najmanje količine mogu imati dramatične zdravstvene posljedice.

Prema dosadašnjim informacijama, u Njemačkoj je jedan muškarac početkom veljače preminuo nakon što je pio šampanjac, a sedmero osoba je imalo posljedice opasne po život. Sam proizvođač je prijavio četiri druga slučaja u Nizozemskoj, pa se stoga upozorenje na šampanjac i dalje odnosi na Njemačku i Nizozemsku.

Riječ je o šampanjcu marke Moët & Chandon Ice Impérial u boci od tri litre s brojem proizvoda LAJ7QAB6780004. Šifra se nalazi na naljepnici na poleđini boce, a izvana se boce s ecstasyjem ni po čemu ne razlikuju od uobičajenih. Tekući MDMA karakterističan je po tome nema mjehuriće, ima crvenkasto-smeđu boju koja s vremenom potamni i miriše na anis.

Kupci koji kod kuće imaju sumnjivu bocu trebaju odmah obavijestiti policiju.