Prva na svijetu tableta protiv mamurluka puštena u prodaju

Kaže se da 70 posto alkohola u tijelu razgradi u roku od sat vremena

Vatra, kotač, pismo, techno – popis potencijalno najvažnijih izuma u povijesti čovječanstva nije prevelik, no vijesti iz Velike Britanije govore kako bismo mu uskoro mogli pridodati još jedno epohalno otkriće. Naime, švedski brend Myrkl na britansko je tržište pustio pilulu za koju tvrdi kako liječi mamurluk, i to tako što razgrađuje alkohol prije nego što dođe do jetre. 70 posto alkohola u tijelu razgradi u roku od 60 minuta, čime znatno smanjuje jačinu i djelovanje jutarnjeg potencijalnog mamurluka.

>Što je točno mamurluk i može li se to stanje jada izliječiti?

Paket od 30 pilula online košta 30 funti, što čini izrazito poštenu cijenu od jedne funte po piluli, no upute kažu da se za potpuni efekt u svakoj sesiji trebaju popiti po dvije – prva 12 sati prije konzumiranja alkohola, a druga sat prije. No iako svi želimo da se ove najave pokažu legitimnima, a djelovanje pilule stvarnim, mnogi stručnjaci prilično su sumnjičavi po tom pitanju.

>Mamurni i napaljeni?! Zašto mamurluk potiče seksualnu želju?

“Nema znanstvenog dokaza da je ovaj proizvod efektivan protiv mamurluka jer nikad nije bio ispitan u tom kontekstu”, kazao je glavni farmakološki istraživač Sveučilišta u Utrechtu Joris Vester, dok britanski farmakolog Paul Skett dodaje kako vjeruje da bi kombinacija elemenata koje spomenuta pilula sadrži mogla smanjiti težinu mamurluka, ali za potpuno čišćenje organizma od alkohola ipak je nužan koenzim NAD u jetri, a koji se dobiva fruktozom.

>Testirano 18 dobro poznatih “lijekova” za mamurluk

Dok se ne dokaže suprotno, mi izabiremo vjerovati!