MTV je natjerao Faithless da promijeni stihove svog najvećeg hita

Frontmen legendarnog britanskog benda Faithless, Maxwell Fraser, poznatiji kao Maxi Jazz, preminuo je u 66. godini. Jazz je jednom otkrio da je bend morao na zahtjev MTV-a mijenjati tekst svog najvećeg hita Insomnia.

“Ta prva rečenica: ‘Deep in the bosom of the gentle night’, nije moje citiranje Dylana Thomasa. To nam je nametnuo MTV jer su smatrali da je izvorni prvi stih: ‘I only smoke weed when I need to’, previše slikovit”, rekao je jednom za The Guardian, piše Index.

“Bilo je prepirki i oko stihova: ‘Making mad love to my girl on the heath / Tearing off tights with my teeth’, ali uspjeli su ostati”, dodao je glazbenik. Treba napomenuti da, iako je radijsko verzija snimljena s izmijenjenim tekstom, postoji duža verzija pjesme koja započinje izvornim tekstom o pušenju marihuane.

>Blaženi remiks legendarne trake “Insomnia” će vas uspavati za 27 minuta

“Tekst je iz osobnog iskustva. Nisam patio od nesanice, samo sam imao apsces na zubu. Bilo je toliko bolno da me držalo budnim. Stihovi o tome kako nema struje i kako posežete za olovkom u mraku također su bili iz stvarnog života. Često je nestajalo struje pa sam pisao uz svijeće”, pojasnio je Jazz stihove slavne pjesme.

>Faithless otkrili kako je nastala legendarna “Insomnia”