Preminuli Maxi Jazz iz grupe Faithless dobio mural na stadionu Crystal Palacea

Legendarni muzičar koji je preminuo u prosincu bio je odani navijač kluba sa Selhurst Parka

Na londonskom stadionu Selhurst Park, koji pripada klubu Crystal Palace, osvanuo je mural posvećen pokojnom frontmenu grupe Faithless, legendarnom Maxiju Jazzu. Uz njegovu sliku i pravo ime Maxwell Fraser dopisano je i “This is my church” (ovo je moja crkva), što je referenca na titanski grupin hit “God Is A DJ”.

>Preminuo je Maxi Jazz, pjevač legendarne grupe Faithless

Mural se nalazi u sjevernom kutu Holmesdale Road Standa, a umjetnički ulični kolektiv MurWalls ga je ondje postavio zato što je Maxi bio odan navijač kultnog kluba koji se rezultatima u posljednje vrijeme ne može mjeriti s drugim londonskim premierligašima, ali ima ništa manje fanatičnu i strastvenu navijačku sljedbu.

>MTV je natjerao Faithless da promijeni stihove svog najvećeg hita

Službeno otkrivanje murala zbilo se za vikend, u subotu 11. veljače, prije domaće utakmice protiv Brighton & Hove Albiona, a nazočio mu je i predsjednik kluba Steve Parish, koji je priopćio: “Maxi je bio veliki čovjek i sjajan prijatelj, a Palace je volio svim srcem. Apeliram na navijače smještene na Holmesdaleu da provedu barem nekoliko trenutaka ispred murala, koji je prikladna posveta Maxiju.”