Lokalni političar poziva na zabranu metal festivala u Kutini: “Oni veličaju zlo”

Organizatori festivala Heretic Feast poručuju da se ne bave politikom, nego žele da se u gradu nešto događa

Čini se da je Hrvatsku zahvatio val otkazivanja koncerata različitih vrsta muzike, pa se nakon afere s pulskim otkazivanjem koncerta narodnjačkih zvijezda na tapetu našlo nešto potpuno suprotno, ali jednako zastrašujuće za licemjernu srednju struju. Riječ je o heavy metalu, odnosno njegovim ekstremnim varijantama, koje bi kutinska publika trebala imati prilike čuti na festivalu Heretic Feast u Baraci 8. travnja.

Da, točno na Veliku subotu, što je zasmetalo lokalnom HSS-ovcu Dragutinu Vagneru, koji se na Facebooku usprotivio takvom programu. “U noći s Velike Subote na Uskrs (8. 4. 2023. godine) u kutinskoj Baraci će se održati koncert Heretic Feast. Godinama se naši novci ulažu u Baraku da bi se onda na najveći kršćanski blagdan veličao mrak, vrag i sve mračne sile. Ovo nije slučajno izabran termin. Otvorite prilog i pogledajte najave bendova. Ja sam zbilja tolerantan, ali ovo je prestrašno! Mislite o meni što hoćete, ali umjesto da veličaju svjetlo i nadu, oni veličaju zlo. Ja se moram javno usprotiviti tome”, napisao je Vagner.

Od gradonačelnika Zlatka Babića zatražio je informaciju o tome tko je organizatorima dao dozvolu za održavanje ovog festivala te je u dopisu naveo kako je to direktna uvreda većine građana Kutine i okolice s obzirom na to da se većina deklariraju kao katolici.

>U paklu demoni muče ljude dok svira Rihanna, tvrdi američki svećenik

Na sve je reagirao Ivor Harmicar, predsjednik udruge Oko društva, koja je organizator spornog koncerta, te tvrdi kako koncertom i datumom nisu željeli nikoga provocirati. “Nama nije cilj baviti se politikom, već želimo da se nešto događa u gradu. Svima je drago da se nešto događa u Kutini, nakon jako puno vremena. Zabrane nisu uopće dobre ni zdrave za društvo i zajednicu”, izjavio je presici ispred kluba u ponedjeljak, kako javlja Kutina.info.