Penzioneri Marica i Mijat idu traktorom u Liverpool da bi upoznali Let 3

Vremešni, ali neumorni svjetski putnici spremaju se na novu avanturu

Iako su već desetljećima jedan od naših najvažnijih i najpopularnijih alter-rock bendova, Let 3 su svojom pobjedom na ovogodišnjoj Dori i plasmanom na Eurosong dodatno proširili svoju bazu fanova, a među njima su svakako najzanimljiviji Mijat Barišić-Ružić (77) i Marica Barišić (74) s Vira, umirovljeni bračni par koji planira do engleskog Liverpoola, gdje se natjecanje održava, stići autostopom i ondje upoznati riječki bend, donosi Večernji list.

Marica i Mijat su u studentskim danima autostopom obišli pola Europe, spavali su po klupama i putem zarađivali, a na jednom su se putovanju zaručili i ostali zajedno 50 godina. Jedno od njihovih legendarnih životopisnih putovanja bio je i odlazak na koncert Beatlesa u domicilni im Liverpool, u koji ponovo žele otići i ostvariti si životnu želju – podržati i upoznati Let 3. No plan tu ne staje jer je “odluka stopirati traktor po prvi put u životu jer je ipak i bend najavio da će na Euroviziju putovati traktorom”. Svaka čast!

>Službeno je, Eurosong je ipak popularniji od pornića

Eurosong se ove godine održava 9., 11. i 13. svibnja, a Velika Britanija je preuzela domaćinstvo od Ukrajine, iz dobro poznatih tužnih razloga.