Zagrepčanin gradski autobus preuredio za partijanje

U krugu od 100 kilometara oko Zagreba možete dobiti sigurnu, ali i zabavnu vožnju

Zagrebački inženjer elektrotehnike Želimir Matić (49) gradskoj je i okolišnoj partijanerskoj ponudi dodao jedan neobičan sastojak – tulumbus! Njegova kreativnost i prije ga je gonila u različitim smjerovima, a uz proizvodnju namještaja, sada se bavi i vođenjem diska na kotačima, otkriva 24sata.

On je još 2019. godine kupio niskopodni gradski autobus, položio je za vozača kategorije D i mrcinu od 12 metara pretvorio u tulumbus, autobus za tulumarenje, ali ga je u planiranom pokretanju ovoga zabavnog biznisa u startu omela pandemija koronavirusa, koja je sada, srećom, polako iza nas.

>Je li vožnja u napušenom stanju jednako opasna kao ona u pijanom?

Tulumbus se može unajmiti za lude i nezaboravne proslave rođendana, momačka i djevojačka slavlja, dan vjenčanja, dolazak po mladu, team-buildinge, noćne izlaske ako vam se ne ide u klub… Želimir vas sa svih tih proslava sigurno vraća kućama: “Vi tulumarite, a ja vas vozim!” 

>Vožnja uz slušanje muzike brže od 120 BPM-a postaje opasnija

Tulumbus ima 36 sjedećih i 58 stajaćih mjesta, za optimalno oko 50 do 60 ljudi. Sjedala su kožna, tu su i hladnjak i ledomat te utori za piće, a opremljen je i visoko kvalitetnim ozvučenjem. Muziku uz disko rasvjetu puštate po svom izboru. a radijus kretanja tulumbusa je 100 kilometara oko Zagreba.

“Poanta je da se ljudi zabave i sigurno vrate svojim kućama. Bus se unajmi u doba koje želite, ja stižem po vas na najbližu stanicu, kupimo ostatak ekipe ako su negdje drugdje i vozim gdje želite unutar 100 kilometara u krugu Zagreba. Možemo se cijelo vrijeme samo voziti, naravno u skladu s propisima koliko vozači smiju voziti u komadu. Mogu vas odvesti u klub pa pričekati i vratiti doma, kako god vi želite. Cijenu ostavljam za upite”, pojašnjava Matić tehnikalije i opcije te dodaje da je svoj tulumbus i patentirao pri Zavodu za intelektualno vlasništvo.

Treba probati.