Najbolji filmovi za gledanje dok ste na tripu od čarobnih gljiva

Dokumentarni film ili psihološki triler, ovi će vam naslovi pojačati iskustvo

Čudesan svijet psilocibina i čarobnih gljiva još je uvijek enigmatičan i tajanstven. U jednom se trenu na tripu smijete bez ikakvog razloga, a već u sljedećem zabrijavate na ljute teorije zavjere koje objašnjavaju apsolutno sve, ali ih se sutradan nikako ne možete prisjetiti.

Trip na gljivama svakako je ludo iskustvo, ali ne mora nužno biti ispunjeno avanturama, nego ga možete provesti pojačavajući učinak droge i u udobnosti svojeg kauča. Rachel Abela sa sajta Herb odabrala je nekoliko filmova uz koje je sasvim ugodno biti na tripu.

>Magične gljive su najsigurnija droga, izvijestio Global Drug Survey

FANTASTIC FUNGI – dok ste na tripu, zašto ne biste odali počast upravo onome što vas je puklo? Redatelj Louie Schwartzberg snimio je doks o gljivama i njihovu utjecaju na živote ljudi.

INTERSTELLAR – cijeli zaplet ovog filma je emotivni i mentalni umojeb, a dok gledate potragu znanstvenika za alternativnim planetom za život, sve ćete lakše razumjeti ako ste pod utjecajem psilocibina.

>Soundtrack kultnog filma “The Beach” bio je i ostao remek-djelo

INCEPTION – san u snu u stvarnosti dok sanjate stvarnost koja je san na javi prije sna. Ili tako nekako? Zvuči kao trip na psilocibinu.

PINK FLOYD: THE WALL – muzička drama inspirirana klasičnim albumom legendarnog psihodeličnog rock benda puna je halucinacija i simbolike.

>10 najboljih scena iz kultnog filma “Trainspotting”

THE MIDNIGHT GOSPEL – ovo nije film, nego serija 20-minutnih epizoda u kojoj voditelj ispituje ljude o različitim temama dok gledamo njihove animirane verzije. Jednako tripoidno koliko zabavno.

>Najbolji filmovi devedesetih koje je inspirirala marihuana

FEAR AND LOATHING IN LAS VEGAS – moramo li objašnjavati zašto?