Je li ovo osam najboljih napušenih filmova ikad?

Napušene franšize, reperske komedije i tinejdžerski klasici

Moramo priznati da su hašomani, stoneri, ili kako god zovete ljude koji puše marihuanu, neki od najduhovitijih ljudi na svijetu, pogotovo ako ste pogonjeni sličnim opuštajućim supstancama kao i oni pa dijelite posebnu frekvenciju zabave koju isporučuju. Stoga nije čudo kako napušene komedije spadaju u neke od najsmješnijih filmova uopće, počevši od radova ikoničkog dua Cheech i Chong pa do današnjih praktikanata žanra. Želite li jedan brzinski pregled najkvalitetnijih napušenih filmova svih vremena, sajt Herb odabrao je ove naslove:

>Najbolji filmovi devedesetih koje je inspirirala marihuana

CHEECH & CHONG’S UP IN SMOKE (1978) debitantski je dugometražni naslov kultnog dvojca u kojem od Meksika do SAD-a putuju u kombiju od trave.

FRIDAY (1995) je klasik koji je rodio mali milijun fraza koje su danas neizostavni dio repertoara svakog napušenijeg druženja, a prati Ice Cubea i Chrisa Tuckera dok nabavljaju pare da plate dileru.

>Najbolji filmovi za gledanje dok ste na tripu od čarobnih gljiva

PINEAPPLE EXPRESS (2008) je film koji bi svaki hašoman koji drži do sebe naprosto morao pogledati.

HOW HIGH (2001) predstavlja drugi napušeni duo, slavne repere Method Mana i Redmana, koji se na fakultetu jednako uzdižu edukacijom koliko i marihuanom.

HAROLD & KUMAR GO TO WHITE CASTLE (2004) najbolji je naslov još jedne velike stonerske franšize, a ocrtava potragu za pravim blagom – najboljim hamburgerima na svijetu.

TED (2012) je plišani medvjedić koji govori. I pije. I puši. I zavodi cure. Normalno.

>Stručnjaci iz 43 države izabrali 100 najboljih TV serija 21. stoljeća

HALF BAKED (1998) je film u kojem je komičar Dave Chappelle glumio prije nego što se proslavio svojim showom te još prije nego što je pao u nemilost osviještene javnosti. Ovdje je samo urnebesan.

DAZED AND CONFUSED (1993) je potpuni klasik i inače, a toplina kojom prikazuje razularene gimnazijalce na zadnji dan škole jednaka je samo količini trave koju u njemu popuše.