Otkriven uzrok smrti kraljice rock’n’rolla Tine Turner

Tina Turner preminula je u miru u svom domu u Küsnachu u blizini Züricha u Švicarskoj nakon duge bolesti

Legendarna američka soul pjevačica, tekstopisac, glumica i autorica Tina Turner umrla je s navršene 83 godine prekjučer 24. svibnja. Nakon borbe s rakom crijeva, četiri desetljeća visokog krvnog tlaka i podvrgavanja transplantaciji bubrega Tina Turner preminula je u miru u svom domu u Küsnachu u blizini Züricha u Švicarskoj nakon duge bolesti.

Predstavnici Tine Turner potvrdili su za DailyMail da je kraljica rock’n’rolla umrla prirodnom smrću.

Nakon smrti Tine Turner ponovno se priča o njezinim memoarima u kojima je priznala da je 2016. razmišljala o potpomognutom samoubojstvu. Čak se prijavila u organizaciju za potpomognuto samoubojstvo dok se mentalno pripremala na mogućnost smrti. Tada je otkrila da je njezin nekontrolirani visoki krvni tlak ubrzao oštećenje bubrega. Njezin suprug Erwin Bach donirao joj je svoj bubreg 2017. Također, Tina je 2016. započela borbu s rakom crijeva.

U svojoj posljednjoj izjavi za medije, 9. travnja 2023. za The Guardian je na pitanje po čemu bi voljela da je pamte, rekla kako se nada da će je svijet pamtiti “kao kraljicu rock’n’rolla” i “kao ženu koja je drugim ženama pokazala da je u redu težiti uspjehu pod svojim uvjetima.”

Osim muzike, Tina Turner je iza sebe ostavila dva od četiri sina, dva su umrla prije nje, i svog 67-godišnjeg supruga Erwina Bacha.