Uskoro će ljeto, a lista otkazanih festivala u Hrvatskoj se povećava

Vijest koju smo očekivali već neko vrijeme sada je konačno objavljena i službeno - INmusic se ove godine neće održati

Situacija koju smo nazirali već neko vrijeme sada je potvrđena i službeno. Festival INmusic svoje će petnaesto izdanje, planirano za ovogodišnji lipanj, morati otkazati, javlja direkcija festivala. Točnije, INmusic #15 prebačen je na dogodine, kada će se održati od 21. do 23. lipnja.

Službeni razlog otkazivanja sasvim je jasan – svjetska epidemija koronavirusa i njome uzrokovane nužnosti oko očuvanja zdravlja i sprečavanje njenoga daljnjeg širenja. Ulaznice kupljene za ovu godinu vrijede i za dogodine, što će vjerojatno malo ublažiti, ali ne i sasvim dokinuti negodovanje oko prvotne vijesti o povratu novca. Ovo je službena objava organizatora:

“Odlukom Vlade Republike Hrvatske donesene 23. travnja 2020. godine kojom se definiraju daljnje epidemiološke mjere i ograničenja u svrhu zaštite stanovništva od širenja epidemije bolesti COVID-19, a koja podrazumijeva i nužan nastavak zabrane održavanja javnih događaja i velikih okupljanja te slijedom odluka drugih europskih vlada o nastavku zabrana javnih okupljanja u narednim mjesecima diljem kontinenta, službeno je postalo jasno da se 15. INmusic festival neće moći održati u najavljenom terminu. Prateći zbivanja vezana uz razvoj pandemije na svjetskoj razini od početka ožujka, organizacija INmusic festivala je u iščekivanju odluke o nastavku zabrane javnih okupljanja više od 10 osoba i nakon 11. svibnja 2020. godine na vrijeme započela planiranje za održavanje jubilarnog izdanja u novom terminu u 2021. godini.

INmusic festival #15 će se održati od 21. do 23. lipnja 2021. godine, a festivalski kamp će ugostiti posjetitelje 15. INmusic festivala od 18. do 25. lipnja 2021. godine. Ulaznice kupljene za INmusic festival #15 i prateći kamp naravno ostaju važeće za nove datume održavanja u 2021. godini.

Organizacija INmusic festivala je u intenzivnoj komunikaciji sa svim objavljenim i neobjavljenim izvođačima koji su svi izrazili želju da se njihovi planirani nastupi na INmusic festivalu #15 realiziraju u sklopu novih datuma održavanja u 2021. godini. Obzirom da je u pitanju iznimno zahtjevan proces pomicanja čitavih turneja koji zahtjeva složenu međunarodnu koordinaciju, izvođači i organizacija festivala mole za strpljenje i razumijevanje dok se odgode najavljenih turneja ne zaključe.

INmusic festival zahvaljuje svim posjetiteljima i prijateljima festivala na iskazanoj podršci i uloženim naporima u suzbijanje epidemije koja je poremetila svačije planove za ovo ljeto, ali uz nastavak brige o ljudima u našoj okolini i pametno postupanje u nadolazećim mjesecima, možemo se nadati bogatom koncertnom ljetu 2021. godine!”

Ovim se tako nastavlja već ionako obiman niz otkazanih festivala u Hrvatskoj.