Nina Kraviz pokušala razjasniti svoje stavove o ruskoj agresiji na Ukrajinu

Slavna ruska DJ-ica u novom je priopćenju navela da duboko potresena onime što se zbiva u svijetu

Jedna od najvećih DJ zvijezda na svijetu, ruska supermaherica Nina Kraviz na društvenim je medijima objavila priopćenje kojim se potrudila razjasniti svoje, dosad se činilo kontroverzne stavove oko ruske agresije na Ukrajinu, zbog kojih je izgubila i neke poslovne prilike. Jučer, 17. svibnja, napisala je kako je duboko potresena onime što se zbiva na svijetu te da vjeruje kako “su odnosi moje zemlje s Ukrajinom užasavajući”. “Protivim se svim oblicima nasilja. Molim se za mir. Boli me vidjeti smrt nevinih”, dodala je.

Sve skupa, to i dalje malo podsjeća na tzv. šetanje po ogradi i želju da se nikom ne zamjeri, što su joj već ranije bili prigovorili iz različitih krugova, ali možda treba u obzir uzeti mogućnost kako je aktivno protivljenje ratu u Ukrajini za ruske građane prilično opasno s obzirom na režim u kakvom žive.

“Ja sam muzičarka i nikada nisam bila povezana s politikom ili strankama. Ne planiram to činiti ni u budućnosti. Stoga ne misli kako je prostor za razgovore o tome na društvenim mrežama. Posljednjih mjeseci naišla nam na mržnju i laži o meni i nisam siguran je li to zbog toga što se nisam oglašavala na Instagramu. Rastužuje me to, ali nisam ogorčena”, napisala je Nina.

Cinici su primijetili kako se ovaj pokušaj konkretnijeg opredjeljivanja pojavio dan nakon gubljenja lukrativnog distribucijskog ugovora Ninine etikete Trip s Clone Recordingsom, opravdanog upravo Nininim izostankom oštrije osude Putinova režima i ruske agresije. Na to je Kraviz odgovorila kako će nastaviti slijediti principe ujedinjenja, “unatoč cenzuriranju izvođača na mojoj etiketi”.

View this post on Instagram

A post shared by Nina Kraviz (@ninakraviz)