Nova knjiga fotografija prikazuje svu neopjevanu ljepotu ecstasy tableta

Knjiga sadrži i osobne priče o klabingu ljudi na potezu od Mr. C-ja do Beza

Nakon što je u garaži svojeg oca pronašao skrivenu i zaboravljenu zalihu ecstasyja, pisac i umjetnik Rupert Scriven domislio se sjajne ideje da bi proslaviti, komemorirati i parodirati kolekciju 25 godina starih pilula najbolje mogao tako da ih pretvori u umjetničku knjigu fotografija u kojoj bi se nalazile i priče iz života pionira koji se sjećaju ranih dana širenja ecstasyja.

>Noel Gallagher: Uzeo sam ecstasy i tek onda skužio elektroničku muziku

Četiri godine kasnije, pred nama je knjiga koja dubinski istražuje britansku klupsku i narkokulturu od osamdesetih do nultih, a u njoj se nalaze osobne pričice sjajne galerije likova na potezu od producenta Mr. C-ja do kultnog Beza, plesača grupe The Happy Mondays. “Vintage Disco Biscuit: The Art Of Ecstasy” na 367 stranica istovremeno slavi i izruguje se zlatnim danima acid housea.

>Lik u devet godina uzeo 40 tisuća ecstasy tableta, evo što mu se dogodilo

“Želio sam podijeliti životne i klupske priče raznolike selekcije ljudi. Pokušao sam knjigu učiniti predmetom umjetnosti kreirajući temu afterpartyja, što je iskustvo koje povezuje sav dizajn, sve fotke i sve priče”, opisuje Scriven svoje djelo i dodaje da će postotak od prodaje – 10 posto profita – donirati organizaciji The Loop, koja se bavi testiranjem droga i humanitarnim radom.

>Kim Kardashian izjavila: Pornić sam snimila pod utjecajem ecstasyja