Amsterdam Dance Event je 2016. godine objavio 10 rejv zapovjedi koje vrijede i danas

Na rejvu, festivalu ili afteru, evo kako!

Premda rejvanje predstavlja odmak od uobičajenih pravila, ovo nisu naredbe, nego savjeti koji će vama i drugima uljepšati iskustvo, bilo da ste u klubu, na festivalu ili afteru.

Amsterdam Dance Event je 2016. godine na svojim stranicama odgovorno objavio deset rejv zapovjedi koje će vam osigurati sve osnove za najbolji mogući provod na ovom i bilo kojem drugom eventu.

1. Korištenje alkohola ili ostalih droga nikad nije bez rizika

Ukoliko ste izabrali konzumirati alkohol ili ostale droge, činite to odgovorno i svjesno. Budite svjesni kako se određene stvari, poput jačine droga, mogu razlikovati od onih na koje ste navikli u svojoj domovini. Molimo vas, dobro se informirajte.

2. Volim svoje uši

Budite nježni prema vlastitim ušima. Nemojte stajati preblizu zvučnicima, dajte ušima predah s vremena na vrijeme i uvijek koristite earplugove.

3. Mislite svojom glavom, brinite o drugima

Molimo vas, brinite se o sebi i pazite na ostale, te budite svjesni kako pomoć možete pronaći svuda oko sebe. Ako uočite nekog kome treba medicinska pažnja ili jednostavno treba pomoć, očuvajte pozitivnu vibraciju i uskočite prijatelju u nevolji.

>Kako se na rejvu dobro provesti i bez drogiranja?

4. Uhvatite pravilan ritam: Jedite, spavajte, rejvajte

Uzmite si vremena da napunite baterije i osigurajte si dovoljno sna. Počastite se zdravom hranom kako biste održali razinu energije. Ako ste žedni, pijte vode… Ali pripazite i na to da je unos prevelike količine vode također opasan. Ako ste na ecstasyju, držite se pravila o maksimalno dvije čaše vode po satu.

>Pet savjeta koji će vam pomoći da smanjite štetan utjecaj ecstasy tableta

5. Ne prebacujte vlastite granice. Budite odgovorni

Slavite, plešite, budite divlji, ali u okviru vlastitih granica.

6. Budite spremni na sve vremenske uvjete

Spremite se na nizozemsku klimu. Možda ćete ujutro izići iz hotela noseći odjeću za sunčano vrijeme, ali je vrlo vjerojatno da će popodne lijevati kiša.

7. Uzmite si vremena da odahnete

Plešete u vrućoj i vlažnoj prostoriji? Molimo vas, spriječite “prekuhavanje” tako da s vremena na vrijeme uzmete predah.

>Aplikacija skenira ecstasy tablete i spašava živote

8. Neka seks uvijek bude siguran

Kući se ne vraćate sami? Upoznali ste nekog, je li? Odlično, ali budite pametni i oprezni kad dovodite strance u svoju hotelsku sobu. Osigurajte da netko od prijatelja zna gdje ste i s kim ste i uvijek, uvijek koristite kondome.

9. Tim prve pomoći vaš je prijatelj

Ako se netko od vaših prijatelja ne osjeća dobro, nemojte se bojati zatražiti asistenciju Prve Pomoći. Ti su ljudi profesionalci i sve što im kažete je povjerljivo. Ako niste na nekom od programa, zovite 112! Neće vas uhapsiti niti oglobiti zbog korištenja droga.

>6 koraka kako pomoći prijatelju na “lošem tripu”

10. Nemojte piti, drogirati se i voziti. Tako možete predstavljati velik rizik za sebe i ostale

Tamo vani je džungla buna bicikala! Zatim, tamo su i tramvajske tračnice u koje se možete zaglaviti. Budite oprezni i ostanite fokusirani!