Pogledajte što je dan prije svoje smrti rekao Maxi Jazz iz grupe Faithless

Emocionalni video je objavljen nekoliko dana nakon što je preminuo Maxwell Fraser

Prije nekoliko smo mjeseci, 23. prosinca prošle godine, zauvijek ostali bez legendarnog Maxija Jazza, pravim imenom Maxwella Frasera, britanskog muzičara, repera, tekstopisca, DJ-a i pjevača najpoznatijeg po frontmenskoj ulozi u slavnome elektroničkom bendu Faithless od 1995. do 2011.godine.

>MTV je natjerao Faithless da promijeni stihove svog najvećeg hita

Nekoliko dana prije svoje smrti Maxi je snimio, ispostavilo se, svoje posljednje obraćanje javnosti, u kojem je vrlo otvoreno i toplo progovorio o svemiru, životu, smrti i molitvi, usput svirajući gitaru. Svojim je fanovima, a i svim ostalim ljudima dobre duše, poručio ovo:

>Preminuli Maxi Jazz iz grupe Faithless dobio mural na stadionu Crystal Palacea

“Ovo je ono što želim da znate o životu. Životna sila koja je stvorila cijeli svemir teče kroz vas. To znači da svugdje gdje postoji svemir, postoji i vaš život, gdje se nalazite. To je u konačnici svemir, a svemir ste vi. Ova spoznaja zahtijeva temeljnu promjenu stava prema molitvi. Kada molite, ne tražite pomoć ili to barem ne biste trebali činiti. Vi govorite svemiru što želite da vam se dogodi.

>Faithless otkrili kako je nastala legendarna “Insomnia”

Ovo funkcionira na isti način kao i sklekovi. Jedan sklek ili čak desetak njih neće vas učiniti jakima. Morate to činiti svaki dan i ne odustajati. Naposljetku, ono što želite, ono što želite vidjeti da se događa, događa se sasvim prirodno u vašem životu, iako se nekada činilo nemogućim. Molim vas, čujte to od mene. Što god vaše srce želi, bilo da se radi o novoj gitari ili o novom poslu ili o svjetskom miru, molite snažno i držite se toga.”