Billy McFarland najavio drugo izdanje zloglasnog Fyre Festivala

"Fyre Festival 2 se konačno događa." Tko zna, možda će gosti ovaj put dobiti nešto više od sendviča sa sirom…

Pokretač i organizator jedne od najvećih tragikomedija moderne festivalske povijesti, zloglasnog debakla Fyre Festival, Billy McFarland se nipošto ne planira pokriti ušima i nadati da će javnost sve zaboraviti. Štoviše, on se iz svega pokušava izvući ničim drugim do li – organiziranjem drugog izdanja Fyre Festivala! Tako je barem nekidan obznanio na Twitteru: “Fyre Festival 2 konačno se događa. Reci mi zašto bi trebao biti pozvan.”

Ako treba podsjetiti, 2017. godine Billy je sa svojim tadašnjim partnerom Ja Ruleom na bivšem privatnom bahamskom otoku Pabla Escobara organizirao luksuzni festival na kojem su među ostalima trebali nastupiti Migos, Lil Yachty, Pusha T i Blink-182, a koji su preko društvenih mreža promovirale influencerice kao što su Kendall Jenner, Bella Hadid ili Emily Ratajkowski.

>Ja Rule prodao ulje na platnu festivala Fyre za 122 tisuće dolara kao NFT

Od svega na kraju nije bilo ništa, ili barem ne ništa normalno i luksuzno, jer je goste po dolasku dočekao organizacijski kaos u kojem su se negativno kočoperili natopljeni madraci i jeftini sendviči sa sirom. Kao epilog cijele priče, McFarland je 2018. godine završio u zatvoru na šest godina, ali je lani pušten ranije, a naloženo mu je i da investitorima vrati 26 milijuna dolara.

Stoga nije bezobrazno ni neopravdano sumnjičavo biti podozriv i prema ovim novim najavama o drugom izdanju Fyrea, koje trenutno ne sadrže nikakve konkretne detalje.

Inače, nakon što je izašao iz zatvora Billy McFarland je pokrenuo novi event na Bahamima što tamošnjim vlastima nije bilo drago.