Otkrijte bizarnu istinitu priču koja je inspirirala film “Cocaine Bear”

Što se dogodilo medvjedu i tko je nosio Gucci papuče otkriva dokumentarni filmu "Cocaine Bear: The True Story"

Mračna komedija Elizabeth Banks “Cocaine Bear” bila je hit, a po nekima i među najboljim filmovima ove godine. Sada ljudi imaju priliku saznati više o bizarnoj istinitoj priči koja je inspirirala film jer dokumentarni film “Cocaine Bear: The True Story” danas 14. travnja premijerno prikazuje Peacock, piše Consequence.

Izvršna producentica dokumentaraca je Elizabeth Banks. Priča se fokusira na padobranca obučenog u Fort Braggu i policajcu iz Lexingtona imena Kentuckian Andrew C. Thornton II koji se uključio u međunarodne operacije krijumčarenja droge kasnih 1970-ih. 1985. Thornton je skočio iz zrakoplova iznad Georgije, a njegovo je tijelo pronađeno u Knoxvilleu u državi Tennessee. Na sebi je imao pancirku i Guccijeve papuče, a u svom posjedu je imao kokain vrijedan milijune dolara, kojeg je velik dio našao put do trbuha crnog medvjeda od 80 kilograma.

>Nakon filma “Cocaine Bear” Elizabeth Banks bi radila i film o ajkuli na kokainu

Film “Cocaine Bear” slijedi hipotetsku priču o tome što se moglo dogoditi da je medvjed preživio dozu kokaina koju je progutao, dok će dokumentarac vođen svjedočanstvima iz prve ruke duboko zaroniti u čudnu priču dotičnog Thorntona, i otkriti ovaj bizarni svijet droge i korupcije. Kao što je navedeno u knjizi “The Bluegrass Conspiracy” iz 2016. istraživačke novinarke Sally Denton, Thorntonove operacije bile su povezane s agencijama za provođenje zakona, imale su i moguće veze do vlade države Kentucky, te agencija FBI i CIA. Policajac iz Lexingtona Ralph Ross čak je sugerirao da je Thornton umiješan u aferu Iran-Contra.

Prikladno opisan kao “čudniji od fikcije”, jedan od rezultata sve te korupcije i zločina bila je smrt znatiželjnog medvjeda. Banks je za Variety opisala svoju komediju “Cocaine Bear” kao svojevrsnu “osvetničku priču” za medvjeda koji je završilo kao “kolateralna šteta u ovom ratu protiv droge”. Sada, s dokumentarcem “Cocaine Bear: The True Story”, Banks želi još više rasvijetliti nesretne događaje koji su stvorili neobično zabavan džep povijesti za kriminal, kinematografiju i biologiju. U nastavku pogledajte trailer.

PETA je Elizabeth Banks dala za film dala nagradu “The Beary Best”, kao priznanje za njenu plemenitu odluku da za potrebe snimanja filma “Cocaine Bear” nijednom stvarnom medvjedu ne daje kokain.