Nina Kraviz neće nastupiti na tri festivala u Europi i Americi

The Crave u Haagu, Movement u Detroitu i PollerWiesen u Dortmundu potvrdili su vijesti o Nininom nenastupanju

Ruska DJ superzvijezda Nina Kraviz neće nastupiti na tri nadolazeća festivala na kojima je donedavno bila najavljena kao jedno od najjačih imena na lajnapima. The Crave u Haagu, Movement u Detroitu i PollerWiesen u Dortmundu posljednjih su dana potvrdili vijesti o Nininom nenastupanju, no dok su europski festivali naglasili kako je odluka bila njihova, Movement je obznanio kako je to učinila izvođačica sama. Nitko od njih nije naveo razlog.

>Nina Kraviz pozvala na mir pa ju je oštro napala Nastia

Naravno, ne treba biti pretjerano dovitljiv detektiv za povezati ova otkazivanja s aktualnim kontroverzama oko Nininih stavova – odnosno, manjka jasnog izražavanja – u pogledu ruske agresije na Ukrajinu. Podsjetimo, Ninina ambivalentna šutnja izazvala je kritike s brojnih strana scene, od ljudi koji su njezin kvazipacifizam smatrali nedovoljnim nadomjeskom ozbiljne kritike Putinova režima.

>Nina Kraviz izgubila ugovor s distributerom zbog šutnje o ratu u Ukrajini

Treba navesti kako je dio onih koji su očekivali da se Nina izjasni kao protivnica ruske agresije vjerovao kako ona i dalje živi u Berlinu, na uvjetno rečeno sigurnom Zapadu, no postoje i informacije kako DJ-ica već nekoliko godina zapravo živi u Moskvi, što bi njezino jasnije istupanje činilo znatno opasnijim po nju.

>Nina Kraviz pokušala razjasniti svoje stavove o ruskoj agresiji na Ukrajinu

Nije trebalo dugo da se Nini iz ropotarnice prošlosti izvuku pretpostavljeni grijesi koji bi objasnili da ona zapravo podupire Putina i njegove akcije u Ukrajini, u što osobno sumnjamo. 2014. na Coachelli nastupala je uz kartonsku figuru Putina; 2016. tvitala je mem o Putinu na rejvu; a u jednom je intervjuu informacije o 20 milijuna smrti Sovjeta za Staljinova režima nazvala lažnom propagandom.

View this post on Instagram

A post shared by PollerWiesen (@pollerwiesen)