Billy McFarland kaže da je osigurao financijska sredstva za Fyre Fest 2.0

Osramoćeni Billy McFarland sprema i brodvejski mjuzikl temeljen na katastrofalnom Fyre Festivalu iz 2017.

Suosnivač Fyre Festivala Billy McFarland na TikToku je objavio da je osigurao financijska sredstva za Fyre Fest 2.0 događaja.

Također, McFarland je otkrio da će se raditi i brodvejski mjuzikl temeljen na katastrofalnom Fyre Festivalu.

McFarland je prije godinu dana pušten iz zatvora zbog prijevare investitora na “luksuznom” Fyre Festivalu iz 2017. kojeg je organizirao sa svojim tadašnjim partnerom Ja Ruleom na bivšem privatnom bahamskom otoku Pabla Escobara. Tada su među ostalima trebali nastupiti Migos, Lil Yachty, Pusha T i Blink-182, a sve su preko društvenih mreža promovirale top influencerice kao što su Kendall Jenner, Bella Hadid ili Emily Ratajkowski.

>Ja Rule prodao ulje na platnu festivala Fyre za 122 tisuće dolara kao NFT

McFarland je priznao krivnju za dvije točke optužnice za prijevaru i dobio šest godina zatvora, a odslužio više od četiri. Uz zatvorsku kaznu mu je naloženo i da isplati 26 milijuna dolara investitorima.

“Danas najavljujem dvije stvari. Jedna, Fyre Festival 1.5 će biti brodvejski mjuzikl. A ta druga, pregovaramo s partnerima da vrate sve moje dugove i provedu Fyre Festival 2.0 prema originalnoj viziji na ovom nevjerojatnom i prekrasnom otoku”, objasnio je McFarland na TikToku.

https://www.tiktok.com/@pyrtbilly/video/7233410984012975406

Ekipa u komentarima povratak festivala nazivaju “Titanic 2”, a drugi se pitaju: “Zamislite da vas dvaput prevare za Fyre Festival”.

Prošli mjesec, McFarland je na Twitteru najavio povratak festivala: “Fyre Festival 2.0 konačno se događa. Reci mi zašto bi trebao biti pozvan.”

Cijeli skandal oko Fyre Festivala iz 2017. dokumentirao je Netflix u filmu “FYRE: The Greatest Party That Never Happened” izvijestio da je McFarland obećao luksuzni festival i “kulturno iskustvo desetljeća”, no posjetitelji, od kojih su mnogi platili i do 100.000 dolara, na festivalu su pronašli probušene FEMA šatore s mokrim madracima i hladnim sendvičima sa sirom koji su naplaćeni kao gurmanska hrana.

Inače, nakon što je izašao iz zatvora Billy McFarland je pokrenuo novi event na Bahamima što tamošnjim vlastima nije bilo drago.